Wonen in Duitsland? Ook voor u is dit zeker mogelijk!

Voor mensen in de grensstreek is het bijna vanzelfsprekend dat ze vaak in Duitsland komen voor bijvoorbeeld boodschappen en goedkopere benzine. Een kleinere groep mensen durft ook een stap verder te gaan en koopt een woning in Duitsland. Op de website www.hollandimmocenter.com/nl zijn verschillende woningen te vinden in de grensstreek die voor een aantrekkelijke prijs te koop staan.

Wat trekt mensen nu naar Duitsland toe?
Allereerst de huizenprijzen. Zoals eerder genoemd zijn deze erg aantrekkelijk. Voor een relatief laag bedrag kun je in Duitsland een (vrijstaande) woning met veel ruimte vinden of een woning bouwen die geheel aan je eigen wensen voldoet. In Duitsland is veel meer ruimte dan in Nederland, en je hoeft er minder voor te betalen. Als je hier in Nederland een rijtjeshuis kunt bekostigen, heb je voor hetzelfde geld in Duitsland al gauw een grote 2-onder-1-kap woning of zelfs een vrijstaande woning.

Verder zijn veel mensen gecharmeerd van de Duitse cultuur. Een rechttoe-rechtaan mentaliteit, weinig gezeur en een prettige sociale controle zijn enkele voorbeelden die je vaker hoort.

Een huis kopen doe je niet zomaar, zeker niet in het buitenland. Er komt veel bij kijken en wellicht ziet u er tegenop om dit allemaal zelf uit te zoeken. Er zijn verschillende makelaars in de grensstreek die hierin gespecialiseerd zijn, zoals de makelaars van www.hollandimmocenter.com/nl. Zij kunnen u bijstaan in het hele proces, zodat u zeker weet dat u de woning vindt die geheel aan uw wensen voldoet.